Åpner Høstutstillingen i Galleri Elgen

Kunstnerne som får æren av å stille ut under Tynset Kunstlags Høstutstilling i Galleri Elgen har valgt den norske naturen som inspirasjon.

MINDFULNESS: Bildet Mindfulness av Liz Ravn.
MINDFULNESS: Bildet Mindfulness av Liz Ravn.
 

For etter en pause på tre måneder er Tynset Kunstlag klar med sin høstutstilling i Galleri Elgen. Den åpner lørdag 5. november og da er kunstnerne til stede.

– Til utstillingen har vi valgt ut to spennende norske kunstnere, som kommer med grafiske digitale trykk/gicleè med inspirasjon fra norsk natur, sier leder Jan Inge Nordeng i Tynset Kunstlag. I samarbeid med de to kunstnerne Liz Ravn og Kari Grasmo har utstillingen fått tittelen «Vilt og vakkert».

– Til bildene har kunstnerne hentet inspirasjon fra den vakre og harmoniske norske naturen, men også fra det ville og uoppdagede i fjell- og fjordlandskap i Norge, sier Nordeng, som gleder seg til utstillingsåpningen.

Dyr og mennesker

Han forteller at bildene spenner fra å være naturtro, nesten fotografiske, til collager med spennende elementer av dyr og mennesker.

– De har begge som mål å glede sitt publikum med å invitere til følelsesmessige opplevelser hos sitt publikum. Bildene kan være utfordrende, men ikke spesielt provoserende. De vil gi oss et positivt og lekende uttrykk i hverdagen. Et besøk på utstillingen vil gi energi, og sette publikum i godt humør, heter det i pressemeldingen fra kunstlaget.

– Jeg maler en hyllest til livet, med en leken, eksperimentell og oppløftende sinnstilstand, sier kunstner Liz Ravn.

Kunsten til Ravn beskrives som nytenkende, fargerik, sensuell, varm, vakker og oppløftende. Hun lager collage av skrift og utklipp med innslag av foto. Hun tegner og maler også digitalt. Ravn har sin utdannelse fra Oslo Tegne og Maleskole, Statens kunst og håndverksskole, Raulandsakademiet og Akademiets Tegne- og maleskole i Stockholm. Hun debuterte med utstilling i Moss i 2012, og hun har deltatt ved en rekke separat- og kollektivutstillinger i Vestfold og Oslo. I 2016 ble hun utnevnt som «Årets kunstner.»

Norsk natur

– Jeg ønsker å begeistre publikum med mine bilder fra norsk natur, sier kunster Kari Grasmo.

Hun er tegner og grafiker med dragning mot det litterære og romantiske. I tillegg til sine portrettmalerier er Grasmo kjent for kyst- og fjellbilder. Også hun arbeider med digitale trykk, og arbeider gjerne med flere malerier samtidig.

– Jeg er omtrent alltid i arbeid, men jeg elsker jo arbeidet mitt, sier Grasmo. Grasmo er født i Birmingham og oppvokst i Japan, noe som kunsten hennes bærer preg av. Hun har lang utdannelse ved flere tunge læringsinstitusjoner. Blant annet Friluftmaleskole i Japan, Statens håndverks- og kunstindustriskole, Statens Kunstakademi og Jydske kunstakademi.

Hun gjorde seg først bemerket som en teknisk dyktig tegner og grafiker med dragning mot det litterære og romantiske. Hun er spesielt kjent for sine portretter av kjente personer. Til Galleri Elgen ønsker hun å invitere publikum med til Norges fjellverden, og har et kart som viser hvor inspirasjonen til hvert enkelt bilde er hentet fra.

Utstillingen er en salgsutstilling og blir stående ut november.