Frisk popart-dronning stiller ut i Drøbak

Av Mariann Leines Dahle

Etter seksten år som smykkedesigner og noen år som frisør tok Liz Ravn spranget over til kunstformen popart, hvor hun bruker digitale verktøy. Nå er hun i ferd med å bli en etterspurt billedkunstner. Lørdag åpner hun årets juleutstilling i Galleri Havstad.

Juleutstilling: Billedkunstner Liz Ravn høster lovord for bildene sine. Alt fra ballettdansere, landskap og dyr, til John Lennon (se s. 13) er blant motivene. Foto: Mariann L. Dahle

Juleutstilling – Galleri Havstad

Juleutstilling: Billedkunstner Liz Ravn høster lovord for bildene sine. Alt fra ballettdansere, landskap og dyr, til John Lennon (se s. 13) er blant motivene. Foto: Mariann L. Dahle

Gallerist Torgeir Havstad i Drøbak er henrykt over å få Liz Ravn i «stallen» blant sine faste kunstnere. Ved forrige utstilling stilte hun ut 16 bilder og solgte 28. Da var det bare å ta opp bestillinger.

– Responsen de stedene jeg har stilt så langt har vært helt overveldende, sier Liz Ravn, som også har bodd mange år i Sverige.

– Dette er min første separatutstilling i Drøbak. Den er jeg spent på, sier kunstneren som nå bor i Son. Hun gikk tidlig Kunst- og håndverksskolen, men gikk yrkesmessig flere omveier før hun traff en fotokunstner for seks år siden.

– Da falt alt på plass. Dette var mitt verktøy, sier Liz Ravn som bruker tegnebrett på Mac når hun maler og tegner.

Leker seg digitalt

– Det meste av kunsten og grafikken min er en miks av tegning og maling, men jeg lager også collager av skrift og utklipp, og med innslag av detaljer fra foto. I prosessen tegner jeg digital med en blyant eller en penn som fungerer som alle slags typer pensler. Antall farger jeg kan velge er uendelig, forklarer hun.

DGA-teknikken benyttes også av Pushwagner.

Liz Ravn elsker å leke seg med teknikken og har et bredt spekter av motiver og et stort utvalg bilder med seg til Drøbak. Audrey Hepburn og Jotunheimen kunstferdig i samme bilde er bare et av mange overraskende motiver.